Makovics Photo
Rss Csatorna
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Felhasználók
bullet.gif Online vendégek: 1

bullet.gif Online tagok: 0

bullet.gif Regisztráltak: 663
bullet.gif Legújabb tag: madobre
Foto magazin - Így készült: csillagfotó
blank.gif
Makovics Kornél a csillag és villámfotózás szerelmese és egyik kedvenc képe készítésébe avatja be az olvasókat.

„A csillagíves fotók lényege , hogy érzékeltessük a szemlélővel a csillagok elmozdulását egy képbe sűrítve. Lássuk, hogyan lehet ezt megvalósítani :
Ezekhez a képekhez mindenképpen szükség van egy tükörreflexes vagy komolyabb tükör nélküli DSLR gépre és egy nagy látószögű, fényerős objektívre. Miután kiválasztom a témát, leggyakrabban a sarkcsillaghoz
komponálok. Ezek után egy masszív állványra helyezem a kamerát és már kezdem is a fotózást. Én a vázon belüli intervallumfotózást használom az exponálásra de kaphatóak speciális távirányítók is. A csillag ívek mennyiségét is tudom növelni vagy éppen csökkenteni ez esetben, csak az érzékenységgel szükséges játszani (ISO). Minél alacsonyabb ez az érték, annál kevesebb csillagívünk lesz a végén. Leggyakrabban 1600-3200 ISO értékeket választok ki.

Nagyon fontos, hogy az expók alatt a gépet nem szabad megmozdítani, mivel akkor nem lehet a képeket a végén összefűzni és el fognak csúszni a csillagívek. Ha elkészültünk a képekkel, ami hozzávetőlegesen 1.5-3 órát vesz igénybe, már csak egy kis ügyes ingyenes programmal kell összefűzni őket, aminek a neve: startrails.
Ennél a képnél a következő beállításokat és gépet használtam:
Képenként: (30s, Iso 1600, f 2.8) 160 képből készítettem (Pentax K-5 , Samyang 14mm), a témát, - ez esetben a napraforgókat - halványan a háttérből megvilágítottam, hogy jól látszódjanak.”

(Nagy Anita) IDE kattintva elolvasható az eredeti cikk
blank.gif
capmain-b-left.pngcapmain-b-right.png
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték
blank.gif
capmain-b-left.pngcapmain-b-right.png
Keress Facebookon is
Facebook